20.09.2024

Nokian KrP:n miesten F-liigajoukkue palaa kotiin F-liigan merkeissä tuliterälle Nokian ACGO Power-Areenalle, kun lauantaina 21.9.2024 vastaan asettuu Seinäjoen Peliveljet. Ottelu alkaa klo 15.00, ja ennen ottelua on luvassa legendaarisen Jopen Pre-Corner hallin aulatilassa otteluennakoinnin merkeissä.

Näädät ovat aloittaneet kautensa voitokkaasti, ja esimakua uudesta hallista ja kauden joukkueesta kotiyleisölle tarjottiinkin jo ChampionsCupin merkeissä 24.8.2024 kun Näädät kaatoivat uudessa kotiluolassa hallitsevan Ruotsin Mestari Storvreta IBK:n. Ruotsissa pelatussa vierasottelussa ottelu päättyi tasalukemiin, ja tämän myötä KrP eteni ainoana suomalaisjoukkueena ChampionsCupin välierävaiheeseen, jonka vastustaja selviää myöhemmin. ChampionsCupissa myös nähtiin vahvistuneen Näädän iskukykyä, ja etenkin joukkueen 1. kentällinen Luukas Hyvärinen – Joona Rantala – Juuso Ahola olivat kovassa iskussa. Toisena onnistujana ChampionsCupissa kenttäpelaajista esiin nousee Aapo Kilpeläinen, joka oli yksi jatkopaikan takuumiehistä iskemällä vierasottelussa 2 maalia Storvretan verkkoon. Maalilla otteluissa pelannut Roni Tuononen loisti myös tolppien välissä varmalla ja vakuuttavalla pelillä, ottaen myös liudan hiupputorjuntoja.

F-liigan osalta KrP on ehtinyt pelaamaan 2 ottelua, joissa on kaatunut hallitseva Suomenmestari Oilers lukemin 6-11, sekä paikallisvastustaja Classic lukemin 6-9. Näätälauman pelistä on huokunut kesällä kehittynyt pelinopeus, sekä kaksinkamppailupelaaminen, ja KrP on myös ollut äärimmäisen tehokkaassa vedossa pelaamissaan otteluissa. Myös F-liigan puolella Näätien ykköskenttä on kahteen ensimmäiseen otteluun naulannut kovia teholukemia, kun Luukas Hyvärisellä on kasassa kahden ottelun jälkeen tehot 4+3, Juuso Aholalla 3+4, ja Joona Rantalallakin tehot 1+2. Tehokkaimpana maalintekijänä on kunnostautunut heti kauden alusta Mikko Laakso tehden viisi maalia kahteen otteluun, ja SaiPasta siirtynyt Aapo Kilpeläinen on ollut äärimmäisen vakuuttava kahdessa ensimmäisessä liigaottelussaan tehden kolme maalia. Kokonaisuutena onnistumisia myös tilastojen valossa onkin jo saatu laajalta rintamalta lähes kaikkien peliaikaa saaneiden pelaajien ollessa pisteillä. Maalivahtien suhteen Näädillä on myös hyvä tilanne, kun ensimmäisissä otteluissa Roni Tuononen on ollut todella kuumassa vireessä, ja Miro Tuomalakin päässee varmasti aloittavan maalivahdin rooliin jopa jo lauantain ottelussa. Kolmosmaalivahdin viittaa kantaa harjoituskaudella lupaavia otteita esittänyt Sveitsin nuorisomaajoukkuevahti, KrP:n 1. kierroksen varaus kevään F-liiga Draftissa, Ilja Brunner.

Vierasjoukkue SPV:llä ei kokoonpanoonsa tullut käytännössä mitään muutoksia, vain muutaman vähälle peliajalle jääneen pelaajan vaihdettua maisemaa, ja tilalle nostettujen junioripelaajien muodossa. Joukkueen etuna alkavalla kaudella onkin tuttu kokoonpano ja valmennus, ja joukkue on päässyt jo yhteenhitsautuneella joukkueella harjoittelemaan koko kesän. Peliveljien ykköskentällinen on niin paperilla kuin tilastojen valossa yksi liigan kovimpia muodossa Riku Hakanen, Konsta Haukkala ja Juuso Keskinen, joista keskinen ainakin F-liigan alkukierroksilla tosin ei ollut pelaavassa kokoonapanossa. Tähän mennessä SPV on pelannut yhden ottelun jossa tehokkaimpana hääräsi ikinuori SPV-ikoni Sami Koski tehoin 1+1, kun SPV taipui Oilersille lukemin 4-6. Tiukasta joukkue- ja puolustuspelistään tunnettu punanuttujen ryhmä varmasti onkin nälkäisenä hakemassa Näätäluolasta pisteitä lauantaina, ja joukkue on myös vuosien varrella ollut KrP:lle varsin tiukka ja ikävä vastustaja, vaikka kokonaisuutena pelit ovatkin Näädille useimiten kääntyneet.

Seuraa heitä:

Luukas Hyvärinen, Nokian KrP

Todellinen talentti, joka kuuluu ikäluokkansa absoluuttiseen kärkeen pelaajana. 2004- syntynyt rightin puolen pelaaja on vain kahden liigakauden aikana OLS:n riveissä ihastuttanut tehokkalla ja taiturimaisella pelillään, ja 69 liigaottelussa runkosarjassa mies onkin iskenyt jo maireat tehot 60+61 tehopisteet, joista 114 pistettä on syntynyt alemman keskikastin OLS:n paidassa, jossa mies on ollut paras pistemies edeltävät kaksi kautta. Menneellä kaudella Hyvärinen pääsi myös haistelemaan miesten maajoukkueen tunnelmia, ja tulevaisuudessa Hyvärinen varmasti nouseekin maajoukkueeseen kantavaan rooliin. Miesten maajoukkueessa neljään otteluun on syntynyt tehopisteet 4+5=9. Pelityyliltään Hyvärinen ei myöskään ole mikään ”yhden tempun mies”, vaan omaa loistavan viimeistelykyvyn lisäksi oivan pelisilmän, jonka myötä kykenee myös rakentamaan maukkaita maalipaikkoja ketjukavereilleen kuin tyhjästä. Lisäksi Hyvärinen pelaa yleisöystävällistä viihdyttävää peliä, ja paikoin häneltä nähdään tämän myötä myös upeita yksilösuorituksia.

Riku Hakanen, SPV

SPV:n niin ikää ykköskentän vasemmassa laidassa pelaava rightin puolen tehopelaaja otti ensiaskeleensa liigassa Nurmon Jymyssä kohti pelaajiston terävintä kärkeä. Peter Kotilaisen siirryttyä Sveitsiin, otti Hakanen ykköskentän kapellimestarin paikan menneellä kaudella iskien 56 tehopistettä punapaidoille, ollensa joukkueen tehokkain pelaaja. Hakasen tärkeys korostui joukkueelle etenkin pudotuspelisarjassa KrP:tä vastaan, jossa mies oli yksi SPV:tä kannatelleista pelaajista, vaikka KrP etenikin välieriin 6. osaottelussa lukemin 4-2. Pelityyliltään Hakanen omaa kovan työmoraalin ja on kamppailutilanteissa vahva pelaaja, mutta myös taitotasoltaan kärkipelaajia liigassa. Erinomaisen laukauksensa myötä Hakanen kykenee viimeistelemään haastavammistakin paikoista, eikä myöskään arkaile käyttää laadukasta laukaustaan.

Ottelu pelataan tuliterällä ACGO Power -Areenalla, joka takaa myös ottelutapahtumalle erinomaiset puitteet. Jopen Pre-Corner paikan päällä klo 14.30 alkaen otteluennakoinnin merkeissä, ja aloitusvihellys klo 15.00. Otteluliput myy tiketti.fi