Näädillä kana kynittävänä Raholassa

Pääkaupunkiseudulla on niin kova pula määräykset täyttävistä peliareenoista, että syyskauden liigaottelu EräViikingit–Nokian KrP pelattiin vasta kaksi viikkoa sitten 23.1.2019.  Tuossa ottelussa Näätien valmistautuminen epäonnistui pahasti ja Näädät jäivät totaalisesti Ervin jakoihin.  Kotijoukkue voitti kamppailun selvästi maalein 11-3.

KrP saa mahdollisuuden parempaan valmistautumiseen ja revanssiin torstaina 7.2 klo 18.30 Raholassa, kun ErVi saapuu nopealla tahdilla Näätien vieraaksi.  Paikallispelissä Classicia vastaan KrP:n ilme muistutti jo viime kauden pronssiin johtanutta taistelua, vaikka Classic lopulta voittikin ottelun viime minuuttien maaleilla. Siitä on hyvä jatkaa torstaina.

KrP:n viime kausi lentoa voitosta voittoon kauden alusta pronssiottelun voittoon saakka.  Paperilla joukkue jopa vahvistui kauden jälkeen, kun joukkueeseen saatiin laadukkaita uusia pelaajia lopettaneiden tilalle ja omat juniorit olivat jälleen vuoden kokeneempia.  Kauden avanneen neljän tappion jälkeen seurasi jakso, jolloin Näädät voittivat kymmenen peliä kolmestatoista ottelusta. Sen jälkeen on tullut taas kolme peräkkäistä tappiota ja näihin peleihin on mahtunut varsinaisia rökäletappioeriä.  Näädät eivät ole saaneet päälle viime vuoden tasaista flow-tilaa ja pahimpana kaskena ovat olleet pelit sarjassa alempana olevia joukkueita varten. 

Liigassa oli juuri reilu viikon maaottelu-tauko ja KrP haki parannusta otteisiin monipuolisesti.  Oli salibandystä vapaa viikonloppu, kovia harjoituksia peräkkäisinä päivinä, joukkueen omaa jääkiekkohöntsyä ja yhteistä saunomistakin.  Tämän alkuviikon joukkue vetää lyhyttä ja terävää fysiikka- ja lajitreeniä.  Valmennus ei jätä kiveäkään kääntämättä, jotta joukkue on valmiina torstaina revanssiin ja samalla runkosarjan huipentumana kaikkiin kuuteen viimeiseen peliin.  Lisäpisteitä tarvitaan, jotta playoff-paikka varmistuu ja vielä mahdollisimman hyvissä asemissa.  Joukkue tarvitsee ja ansaitsee myös kotiyleisön täyden tuen.

Suuri ja mahtava Raholaan

Salibandyliigan runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen 6-8 ottelua. Näissä peleissä haetaan paitsi hyvää sijoitusta ja kenties kotikenttäetua jatkopeleihin, mutta myös joukkueiden välisiä henkisiä asetelmia tuleviin koitoksiin.  Voitot saattavat olla jatkossa peleistä saatavia pisteitäkin tärkeämpiä.

KrP:n kotiottelut jatkuva Raholassa perjantaina 25.1 klo 18.30 odotetulla paikalliskamppailulla salibandyliigaa hallitsevaa Classicia vastaan.  Näädät pelaavat vielä keskiviikkoiltana vieraspelin Vantaan Energia-areenalla EräViikinkejä vastaan, mutta KrP:n taustoilla ja kannattajilla ajatukset ja odotukset ovat jo perjantai-illassa ja Classic-pelissä.

Tampereen Classic on tehnyt Pasi Peltolan johdolla arvostettavan pitkäjänteistä työtä vuosien ajan seuran ja sen edustusjoukkueiden kehittämisessä.  Kolme perättäistä miesten Suomen mestaruutta ja juuri voitettu Champions Cupin finaali ruotsalaista Storvretaa vastaan tekevät siitä kiistämättä maailman parhaan salibandyseuran tällä hetkellä.  Joukkueessa pelaa 10 Suomen maajoukkuemiestä, jotka voittivat juuri Suomelle toisen peräkkäisen MM-kullan.

Haasteita siis riittää Nokian KrP:lle perjantain peliin.  Joukkue ei ole kuitenkaan lähdössä peliin pyytelemään nimikirjoituksia ja kumartelemaan vieraiden nimekkäille pelaajille. 

Itse asiassa Classic on pelannut nyt 50 ottelua salibandyliigassa peräkkäin niin, että ainoa tappio on tullut syyskaudella Ideaparkissa juuri KrP:n miehistölle, kun Näädät kuittasivat vieraspelistä 4-5 -jatkoaikavoiton.  KrP pelasi rohkeasti omilla vahvuuksilla, puolustus peitti Classicin vetoja isolla sydämellä ja maalissa Arvid Vonk venyi loistopelastuksiin niin kuin Classicia vastaan tarvitaankin.  Samalla pelirohkeudella ja sitkeydellä Näädät lähtevät myös perjantain peliin ja mikään ei estä sitä, ettei Classic voisi saada toisenkin merkinnän tappiosarakkeeseen.  Tähän KrP tosin tarvitsee ja haluaa täyden Rahola-Areenan yleisön tuen.

Odotettu kärkiottelu ei jättänyt katsojaa kylmäksi

4-divisioonan Sisä-Suomen (leveys/pituuspiirin 61° 36′ 26″ N / 23° 52′ 13″ E) lohkon 15 syyskauden 2018 kärkikaksikko oli Tahmelan Vesa ja Nokian Kristityt palloilijat II. Esittelen nämä kaksi joukkuetta ensin anonyymisti:

Joukkue A: on Kooveen liigamiestä, on Classicin liigamiestä, on maailmanmestaria, on yökerhon omistajaa, on kitaristia, kiinteistönvälittäjää, ökyautokuskia, värikästä agitaattoria liigajoukkueen huoltojoukoista… Lista on loputon. Tai ei aivan loputon, sillä joukkueessa pelaa vain noin seitsemän pelaajaa.

Joukkue B: on MM95-elokuvan näyttelijää, on Salattujen elämien äänittäjää, on toimitusjohtajaa, on poliisin poikaa, olympiahopeamitalistin poikaa, on pokaalin kokoisen lapsen isää, entisen liigakiekkoilijan kaveria, äitinsä audin ajajaa, monta yökerhossa kävijää, kitaransoiton kuuntelijaa… Komeaa luettavaa tämäkin.

Kumpi oli siis kumpi? Menestyksestä joukkueen pelaajia ei erota, mutta toisen kuvailun profiloinnit erottuvat vetovoimassa vastakkaiseen sukupuoleen. Aivan oikein, toinen kuvailu osuu Nokian KrP II:een. Ennen viime viikonloppua TahVe oli kärjessä ja me toisena. Pelipäivää oli odotettu neljä kuukautta, 11 päivää ja 19 tuntia. Milloin kohtaamme kuuluisan TahVen, joukkueen, joka kerää suurimman mediahuomion lohkossamme. Jotkut ovat jääneet omien pelien jälkeen jopa katsomaan TahVen pelejä. Itse en sellaiseen hömpötykseen ole lähtenyt.

Hetken stoppi. Kyllä, olemme sarjataulukossa toisena. Ai sinä ihmettelet? Muistatko kenties, kuinka viime keväänä kirjoitin säilyneemme 4-divisioonassa kabinetista saatujen tuuripisteiden avittamana? Mitä on tapahtunut? Turha luulla, että kertoisin suurimman salaisuutemme, mutta jotakin voin paljastaa. Ilkeät kielet puhuvat, että menestyksemme johtuu Koskimäen veljeksistä Markuksesta ja Matista. Kielet ovat aivan oikeassa (Markus Koskimäki 21+13=24, Matti Koskimäki 4+16=20). On meillä jokaisella kuitenkin oma roolimme. Maalivahdit ovat onnistuneet erinomaisesti. Ilmarinkin tukka on kavanut vaikka kui huru mykket! Villen rintalihakset jatkavat kiinteytymistään, jos mahdollista! Uskallan näistäkin väitteistä huolimatta sanoa, että meillä on lohkon paras maalivahtikaksikko. Ville jatkaa tutulla olympiatasolla ja Ilmari on ottanut valtavan harppauksen pallon poimijasta pallon nappaajaksi.  Eikä tässä vielä kaikki! Jaakko hoitaa rakastumispuolen, Jarkko näyttelemisen, Jouni ikuisen laihdutusprojektin, Mikko polvivammaistelun, Jaakko pusuttelun, Lätti maalipaikkojen tuhrimisen, Jani Jypin kannattamisen, Eemil rasvaamisen ja Jaakko kiehnäämisen sekä halailun ja hempeilyn. Ollilla puolestaan menee niin paljon energiaa tavaroistaan huolehtimiseen, ettei siinä pisteitä ehdi miettiä. Kaikkia tarvitaan!

Ennen TahVe-peliä kohtasimme kuitenkin sarjajumbo SC Läsimäen. Se päättyi 13-2 KrP II:n voittoon. Asiaan. Mitä pienimmät pahoitteluni SC Läsimäen kannattajille. Ajatelkaa niin, että säästytte paljolta, kun en avaa peliä sen tarkemmin. Voisin esimerkiksi kertoa, että tein pelissä tehot 2+1 upeilla henkilökohtaisilla suorituksilla, mutta en sitä tee. Armahdan teitä.

TahVe. Kaikki haluavat olla kaveria heidän kanssaan. Niin minäkin haluaisin. He ovat rentoa väkeä täynnä henkilökohtaista taitoa! Siksi morjestelenkin väkinäisesti yhtä heistä, sillä olen nähnyt hänet sattumalta kaksi kertaa vapaa-ajalla. Pelissä löin häntä valitettavasti lujaa sormille, joten siinä meni sekin mahdollisuuteni TahVelaisen kaveriksi. Olisiko siellä ketään muuta? Haloo?

Ja mitkä oranssit paidat! Valitettavasti myös tuomarit haluavat olla hyvää pataa heidän kanssaan. Pelit olivat yli puoli tuntia myöhässä ja tuomarit antoivat TahVelaisten säätää 15 minuuttia jotakin pelaajaa pöytäkirjaan tai etsiä sitä sieltä. Olen käsittänyt, että pelaajat ilmoitetaan sähköisesti järjestelmään edellispäivänä. Jos pelaajaa ei löydy, hän ei pelaa. Kaiken säädön ja seisoskelun jälkeen yksi TahVelainen istui penkillä ensimmäisen erän, mutta pelasi toisen ja kolmannen. Onneksi raporttejani ei lue kuin äitini puoleenväliin ja minua liigapelaajaksi luuleva työkaverini puoli vuotta myöhässä, muuten peli käännettäisiin kabinetissa meidän 5-0 voitoksi ja meitä odottaisi suora nousu 3-divisioonaan.

Peliin! Vastustajalla oli suurimman osan pelistä kaksi vaihtomiestä. Meillä oli 11 kenttäpelaajaa. Maalivahdit löytyivät myös molemmista päistä. Sitä täytyy olla paikan päällä todistamassa, että käsittää, miten TahVe menestyy yhdellä tai kahdella vaihtomiehellä vaikka kolmea kentällistä vastaan. Heti alkuun määräsi kuitenkin KrP. 00.39 Joskus raporteissanikin mainittu Markus Koskimäki (3+2) laittoi pelin 0-1:een. 1.56 näyttävällä pyörähdyksellä b-pisteen tuntumassa Lauri Hietala (1+0) vapautti itsensä ja laukoi 0-2:een. Kuinka moni ajatteli, että tästähän tulee teurastus? Ohoppista minuutin ja yhden sekunnin sisään TahVe syötteli, sijoitteli ja neppaili pelin 3-2:een! KrP-leirissä ei hätäännytty. Markus Koskimäkikin keskittyi muina miehinä peliin, vaikka vaimonsa laskettu aika osui turnausta seuraavalle päivälle. Onnea perheenlisäyksestä! Näinpä Markus laittoi pelin tasoihin Jarkko Järvisen (1+1) syötöstä. Onpahan muuten Järvisellä ollut komea kausi! Hän on joukkueen pörssikolmonen 14 pisteellä!  Se on valtava harppaus siitä, kun hän saapui nuorena tummaverikkönä paavi Franciscuksen valinnan aikoihin Saksan sarjasta Suomen salibandypiireihin.

Ensimmäisessä erässä TahVe rynnisti kuitenkin vielä 6-4 johtoon. Kohtalaisen maalirikas erä! Toisessa erässä Thaimaan hieroma vikkelä Emil-poika sai ansaitsemansa palkinnon tasoittamalla pelin lukemiin 6-6 vauhdikkaan nousun jälkeen. Samaisessa pelissä pelasin ensimmäisen jenkkifutisotteluni. Pilli soi ja taas odoteltiin. Milloin kellotaulussa oli vikaa, milloin sähköistä pöytäkirjaa säädettiin taas uudelleen tai vihellettiin KrP II:lle jäähyjä. KrP sai pelissä kuusi jäähyä, TahVe yhden, mikä sekin johti tasavajaalle. Kolmas erä alkoi noin 45 minuuttia aikataulusta myöhässä, mutta tunteita se ei viilentänyt! Suut kävivät ja taklaukset paukkuivat. 35.20 TahVe siirtyi jälleen johtoon. Maalintekijänä mies ja kitara (Marko Meronen), syöttäjänä ääni ja suu (Veli-Matti Koivunen). Seuraavaksi nähtiin jotakin rumaa ja jotakin kaunista. ”Make” Koskimäki karvasi rottamaisesti pallon peliä rakentaneelta vastustajan puolustajalta ja laukoi pelin tasoihin 7-7! On se aika seppä. Isäkin nykyään. Toivottavasti taapero ei pehmennä lohkon pörssikärjen otteita.

Lopusta tuli mieletön. Kun peliä oli jäljellä viisi minuuttia, Olli Pusa komennettiin jäähylle. Toinen tuomareista kyseli, annetaanko viisiminuuttinen. Vastustaja näet kaatui mailaan lyönnistä. Kahden minuutin jäähyllä kuitenkin selvittiin. Niin selvittiin myös jäähystä! Ajassa 44.33, siis 27 sekuntia ennen pelin loppua Markus Lätti KrP-leiristä passitettiin jäähypenkille! Eikä tämä riittänyt! Siirretyn rangaistuksen aikana Lätille annettiin myös toinen kakkonen mailaan lyönnistä! Melkoisen kova ratkaisu tuomarikaksikolta! Miksei meidän kaveri halua kukaan tuomari olla? Olemme aivan mukavia poikia. Tulkaa kesällä Iskelmäfestivaaleille katsomaan. Aivan, ymmärrän. TahVen taitotason tietäen 5-3 ylivoiman tiedettiin olevan tappavaa. Ilmari Hietala otti maalilla häikäiseviä torjuntoja ja ylärima auttoi yhdessä laukauksessa. Alivoima selvitettiin! Peli päättyi 7-7 ja vihellyksen jälkeen TahVen hyökkääjä huusi tuomarille sanasta sanaan näin: ”V***u sä olet h**ra! H**ra!” Jätän nimen mainitsematta, mutta väkisinkin tulee mieleen, että toisen joukkueen pelaajalle tästä olisi tullut sanktiota. Matti Koskimäki näet sanoi voimakkaalla äänenpainolla edellisturnauksessa tuomarille ”Ooksää tosissas?” ja sai punaisen kortin.

Olipahan spektaakkeli! Katsojakaan ei varmasti jäänyt kylmäksi, ellei hänelle tullut kylmä peliä odotellessa. Toimitus haluaa vielä sanoa, että TahVelaiset ovat oikeastikin mukavaa ja rentoa sakkia. Läppä lensi hyväntahtoisesti pelin aikana. Eivät tuomarit turhaan heidän kanssaan kaveeraa! Ei muuta, kun seuraavaan kohtaamiseen! Kuka tulee katsomaan!? Aa, okei.

 • Late

1 Jounin tuuletus                     Ilmari Hietala MV, tiukassa paikassa kaksi peliä tyylikkäällä suorituksella

2 Jounin tuuletusta                  Jarkko Järvinen, jalat, jutut ja jipot

3 Jounin tuuletusta                  Markus ”Monni” Koskimäki ja tyttärensä ”Pikku-monnitar”

1 Jounin vyölaukku                  Raporttien kirjoittajan kolmen kuukauden luova tauko

2 Jounin vyölaukkua                Vain kaksi pukukoppia kaikkien käytettävissä. Kahvia joutui hakemaan yläkerrasta ja sielläkin se oli välillä loppu.

3 Jounin vyölaukkua                Pistetään perinteinen: tuomarit. Peli ja tilanne haltuun!

Pistepörssi (Niin kuin se liitossa ilmoitetaan)

Ennen kaikki oli paremmin, kun laskin pisteet paperisesta ottelupöytäkirjasta itse. Sähköisessä neppailussa tulee paljon virheitä, mutta näillä mennään.

 1. Markus Koskimäki 21+13 = 34
 2. Matti Koskimäki 4+16 = 20
 3. Jarkko Järvinen 5+9 = 14
 4. Jani Vilenius 9+1 = 10
 5. Miika Sainio 7+2 = 9
 6. Markus Lätti 6+3 = 9
 7. Lauri Hietala 5+2 = 7
 8. Perttu Mäkelä 4+3 = 7
 9. Emil Alander 2+4 = 6
 10. Juho Lehtonen 1+2 = 3
 11. Mikael Lehtonen 0+3 = 3
 12. Janne Piiroinen 0+2 = 2
 13. Jouni Yli-Korpela 1+0 = 1
 14. Olli Pusa 0+0 = 0
 15. Jaakko Valli 0+0 = 0
 16. Ilmari Hietala mv 0
 17. Ville Niemi mv 0

Öljyvuoto Raholassa

Salibandyliigassa pelit ovat edenneet jo runkosarjan viimeiselle kolmannekselle.  Jokaisen pelin merkitys vaan lisääntyy joukkueiden kilpaillessa pudotuspelien lähtöasetelmista.  Jokainen peli tuntuu olevan ns. kuuden pisteen ottelu.

KrP:n kotiottelut jatkuva Raholassa maanantai-iltana 14.1 klo 18.30 Espoon Oilersia vastaan.  Joukkueet ovat tällä hetkellä sarjassa peräkkäin Öljymiesten ollessa kuudentena ja Näädät seitsemäntenä.  Molemmilla on pelattuna 17 ottelua runkosarjan 26 pelistä ja molemmat joukkueet ovat vielä taistelemassa kotikenttäedusta -playoff-peleihin.  Oilersilla on parin pisteen etumatka Näätiin, joten varsinkin KrP:lle lisäpisteet ovat oikeasti tärkeitä.

Molempien joukkueiden kuntopuntarikin näyttää hyvin samanlaista lukemaa, kun yhdeksästä viimeisestä pelistä Oilers on voittanut seitsemän ja KrP kuusi.  Syksyn vieraspelistä Näädät hakivat Espoosta 6-9 -voiton.

Kaikki ennusmerkit lupaavat yleisölle maanantain peliin tiukkaa vääntöä ja kovaa taistelua tärkeistä pisteistä.  Kun espoolaisia valmentaa KrP:tä vielä toissakaudella luotsannut Heikki Luukkonen, joukkueiden välillä on vielä hieman peruspeliä suurempi voittamisen ja näyttämisen halu.  Nyt jos koskaan kannattaa suunnata Raholan liikuntakeskuksen katsomoon.

KrP-valmennus on muokannut joukkueen ykköskentän miehitystä.  Viimepeleissä kentällisen puolustuksessa on pelannut pari Matti Koskela – Joni Henttonen.  Hyökkäyksessä on viilettänyt kolmikko Henri Johansson-Joona Rantala-Mikko Laakso.  Ja tehoja onkin löytynyt kiitettävästi.  Kahteen edelliseen peliin kentällinen on tehtaillut 21 tehopistettä.  Viisikko pitkine hyökkäyksineen ja pallonhallinnan jaksoineen on avainasemassa myös tulevassa koitoksessa.   KrP toivoo katsomoon isoa kotiyleisöä kannustamaan miehet maali- ja syöttöputken reippaaseen jatkamiseen.

Näädät hakevat paluuta voittokantaan

Ensin liigastartista neljä tappiota putkeen.  Sitten viisi hienoa voittoa putkeen mukaan lukien Classicin pitkän voittoputken katkaiseminen.  Syystä odotukset olivat kovat, kun lauantai-iltana Raholan vieraspäätyyn asteli oululainen OLS, joka oli sarjassa jumbopaikalla kolmella sarjapisteellä. Niin vaan urheilun haltijat näyttivät Näätien pelaajille ja kannattajille, että pelejä ei voiteta ennen ottelun alkuvihellystä.  OLS:n nuori ja kokematon joukkue meni kerta toisensa jälkeen uudelleen johtoon KrP:n noustessa tasatilanteisiin.  Kolmannessa erässä OLS karkasi lopullisesti ja vei sarjapisteet lopulta Ouluun ansaitusti komealla 6-10 vierasvoitolla.

Näätien tappiopelissä jäi ilman isompaa huomiota tosiasia, että joukkueen kolmoskenttä pelasi komean pelin.   Pakit Aki Hietanen ja Jere Mattila sekä hyökkäystrio Joonatan Kovanen, Elmo Luoto ja Elias Siira pitivät kentällisen plusmiinukset reilusti plussalla ja Joonatan Kovanen lunasti häneen kohdistettuja odotuksia iskemällä pelissä hienon hattutempun.  Muutenkin Näätien kuudesta maalista viisi teki joukkueen A-juniori-ikäinen pelaaja, joten nuorissa oli tällä kertaa joukkueen voima, joka ei kuitenkaan riittänyt ihan voittoon saakka.  Siitä on hyvä kuitenkin jatkaa tuleviin peleihin.

Seuraavaksi KrP pääsee kokeilemaan hieman tasaisempaa suorittamasta jo kuluvan viikon perjantaina Lahdesta saapuvaa LASBia vastaan.  KrP on sarjassa juuri playoff-viivan yläpuolella ja LASB vastaavasti muutaman sijan alempana karsintaviivan tuntumassa.  Näätien tulee nyt kunnioittaa urheilun haltijoita ja unohtaa sarjasijoituksien tuijottaminen ennen ottelua.  Tarvitaan oman pelin kulmakivien kertaamista ja nöyrä valmistuminen perjantain peliin, jotta Näädät palaavat voittokantaan.  Siihen joukkue tarvitsee myös koko seuraväen ja kannattajakunnan kannustusta, joten joukkue toivoo, että väki suuntaa perjantaiksi klo 18.30 Rahola-Areenalle.

“999 + 2”

Nokian KrP:n salibandyliigan alku oli vaikea ja pistesaldo oli neljän liigapelin jälkeen puhdas nolla.  Sen jälkeen joukkue palasi perusasioiden pariin ja pelinsä viime kauden uomiin.  Seuraavista neljästä pelistä onkin tullut vastaavasti KrP-voitot.  Kruunun jalokivenä viime perjantain hieno jatkoaikavoitto 40 pelin ajan liigassa voittamattomana pysyneestä Tampereen Classicista. Voitto sinetöityi Morics Kruminsin kovalla, lähes keskiviivalta lähteneellä lyönti-laukauksella.  Koko joukkueesta näki, että voitto todella maistui kaikille pelaajista valmennukseen. Voittoa pohjustivat Joona Rantalan huimat tehot 0+4 ja maalissa erinomaisia torjuntoja esittänyt Arvid Vonk.

Näätien liigapelit jatkuvat nyt tuplapeli-viikonlopulla.  Perjantaina joukkue matkustaa Espoon Otahalliin otteluun Westend Indiansia vastaan.  Lauantaina klo 17.00 Nokian KrP pelaa Raholassa liigapelin OLSin kanssa.  Se on samalla myös Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu.  Molemmissa liigapeleissä on jaossa tärkeitä pisteitä, joilla Näädät kohentaisivat asemiaan liigan keskikastissa. Tappioilla joukkue jäisi tukevammin playoff-viivan tuntumaan.  Panosta ja mielenkiintoa peleissä siis riittää.  Runkosarjasta on pelattu jo 1/3, joten pisteiden arvo nousee ottelu ottelulta. KrP hakee voittoisaa jatkoa omalla Näätärock-pelitavalla.

Näätien kannattajilla on hyvät mahdollisuudet päästä seuraamaan KrP:n oman salibandyikonin Henri Johanssonin haamurajan täyttymistä ja siitä palkitsemista.  Johanssonilla on ennen perjantain peliä liigassa yhteensä 999 pistettä.  Seuraavan pisteen jälkeen hän on kautta aikain toinen pelaaja Salibandyliigassa, joka saavuttaa 1000 pisteen maagisen rajan.  Jos näin tapahtuu, salibandyliiga ja Nokian KrP palkitsevat tähtipelaajan otteluissa.

KrP:n ja sen kannattajien iloksi Henri Johansson ja seura ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen nykyisen jatkoksi.  Näätäkatsojat saavat siis ihailla Hennan suorituksia ainakin kevääseen 2021.

 

 

999 tehopistettä + 2 vuotta

Nokian KrP on solminut todella tärkeitä jatkosopimuksia kahdelle alkukauden kantavalle voimalleen, nimittäin pisteen päässä maagisesta 1000 tehopisteen rajasta vaaniva Henri Johansson sekä huikean alkukauden pelannut Joona Rantala jatkavat Näätäpaidassa. Johanssonin uusi sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta ja Rantalan sopimus ensi kauden.

999 kertaa on tämä kaveri nostellut käsiään ilmaan omien tehopisteiden edestä

Henri Johansson pelaa kymmenettä peräkkäistä kautta Näädissä ja on takonut joka vuosi järjettömiä pistemääriä, Johansson on pelkästään runkosarjapeleissä ylivoimaisesti liigan kaikkien aikojen tehokkain pelaaja, taottuaan 416 runkosarjaottelussa tehot 523+363=886. Viime kausina on löytynyt Johanssonin ympärille hyvin toiminut viisikko, johon nyt viimeisenä on istutettu oikeaan laitaan alkukauden komeetta Joona Rantala, jonka kanssa Johansson on tällä hetkellä liigan pistepörssin sijoilla 2 ja 3. Aivan lähiaikoina myös se maaginen 1000 liigapisteen raja rikkoutuu, sillä tuohon runkosarjassa ja pudotuspeleissä tehtyihin yhteenlaskettuihin tehoihin puuttuu ainoastaan yksi piste. Tuon rajan rikkoi viime kaudella ensimmäisenä SPV:n Mikko Kohonen.

Taitava ja kovalla työmoraalilla pelaava Rantala on noussut tällä kaudella aivan liigan eturiviin

Toinen jatkosopimuksen Näätiin tehnyt pelaaja on Joona Rantala, joka saapui Classicista hakemaan suurempaa vastuuta ja peli-iloa takaisin. Tätä hän on todellakin Näädissä saanut ja antanut itse myös todella kovan pelillisen vastineen. Sentterinä ja oikeana laiturina tällä kaudella pelannut Rantala on viime aikoina istutettu todelliseen supervitjaan Näätien ykkösketjun oikeaan laitaan ja siinä on tehopisteitä tullut sellaista tahtia, että tällä kaudella 8 ensimmäiseen peliin lukemat näyttävät komeaa 8+15=23 saldoa. Kaikkiaan vasta 19-vuotias Rantala on liigaurallaan saldonnut 57 otteluun tehot 37+27=64. Mikäli Rantalan kehitys ja työmoraali harjoitteluun pysyvät nykyisinä, niin ei tarvitse kauan odottaa myöskään miesten maajoukkuedebyyttiä.

Nokian KrP tekee kokoajan töitä jo tulevien vuosien eteen ja siitä osoituksena nämä vastasolmitut jatkosopimukset kahden tärkeän huippumiehen kanssa, lisää pelaajauutisia tulee varmasti lähiaikoina ja lisäksi Nokian hallihanke porhaltaa hyvässä myötätuulessa, joten tästä on hyvä suunnata katseet tulevaan viikonloppuun, perjantain ja lauantain tuplaotteluihin. Perjantaina matkataan viime kauden pronssiottelun vastustajan Westend Indiansin vieraaksi Espooseen ja lauantaina Raholaan saapuu OLS Oulusta. Lauantain kotiottelu on liigapelin lisäksi myös Suomen Cup ottelu, joten ottelussa on kivasti panosta.

 

KrP II odotetusti sarjakärjessä

Vielä elokuussa tilanne näytti jokseenkin huolestuttavalta. Pekka Antinmaa katosi toiseen joukkueeseen, Mikko Kinnunen on polvivaivainen, Ossi Mäkinen sen kuin vain kalastaa ja ”juniorit” Juho ja Tuomas kärsivät koti-ikävästä, kun reenivuoromme siirtyi Raholasta Nokiaa kauemmaksi uuteen Kauppi Centeriin. Lähtisimmekö kahdella ketjulla kauteen? Pelastukseksemme saapui neljä vanhaa tuttuamme Pirkkalan Pirkoista sekä vanha pelikaveri junioriajoilta. Välit ovat säilyneet yllättävän hyvinä muihin joukkueisiin, entisiin vastustajiin ja vanhoihin tuttuihin. Tuli pienenä yllätyksenä, kuinka puoleensa vetävä joukkue Nokian KrP II on. Useat reenivastustajat, kun eivät jatka kanssamme yhtä vuotta pidempää ja pelitkin ovat välillä yhtä sirkusta. Voi olla, että pitkänlinjan pelaajavalmentaja Jounin uutteran työn luoma maine oli kiirinyt kirkonkylää pidemmälle. Tai voi olla, että ei. Rakkaat 12 lukijaani, tervetuloa kauteen 2018-2019!

 

Orivesi 7.10. kello 9.25. Sumuinen ja raikas syysaamu. Pelaajat saapuvat pukuhuoneeseen. Jouni Yli-korpela on asetellut upouudet pelipaidat penkille näyttävään riviin jokaisen pelaajan paikalle. Jotkut käyvät jopa lenkillä. Ilmassa on rento ja positiivinen tunnelma. Kaikki ajattelevat, että tänä vuonna ollaan nousukarsinnoissa, mutta kukaan ei sano sitä ääneen. Kello 9.45. Jaakko Vallikin saapuu paikalle outo hymy kasvoillaan. Kello 10.00 pilli soi, pallo pyörii. Aikaa on kulunut 1 minuutti 46 sekuntia, kun Miika Sainio (3+0) laittaa KrP:n johtoon! Harvinaisen hyvä kauden alku.

 

Seuraavaksi sattuu jotakin vähemmän yllättävää. Juho Lehtonen (1+0) 2 minuuttia mailan painaminen. SC Läsimäki tasoittaa pelin ylivoimalla. Peli on kuitenkin täysin hallussa ja Ilmari Hietala näyttää maalilla kehittyneensä entisestään ottaen tärkeitä koppeja joukkueen alkujännityksen keskellä. Ajassa 13.55 Miika Sainio osoittaa, millainen vahvistus hänestä on saatu ja laukoo KrP II:n jälleen johtoon Mikael Lehtosen (0+1) syötöstä. KrP II alkaa mennä menojaan.  Peli on täyttä ilotulitusta. Murskajaiset! Maanrakoon hakkaamista! Uskomatonta näytöstä! Jarkko Järvinen (0+3) innostuu toisessa erässä syöttökoneeksi ja KrP II latoo taululle seitsemän maalia! Sitten tapahtuu jotakin vähemmän yllättävää. Juho Lehtonen 2 minuuttia, estäminen.

 

Kolmannen erän samalla upein ja häpeällisin hetki sattuu, kun Jouni Yli-korpela (1+0) tekee maalin. Salibandyn alemmilla divaritasoilla peli päättyy, kun ero kasvaa 12 maalin suuruiseksi. Jouni iskee tämän ratkaisevan 14-2 sinetin ajassa 38.04. Jouni tuulettaa sydämensä kyllyydestä karjuen niin, että koko halli hiljenee. Yleensä tällaisessa tilanteessa otetaan pelin päättyminen vastaan melko hillitysti, väsynyttä ja maahan poljettua vastustajaa kunnioittaen. Jounille se oli kuitenkin iso maali! 1-2 vuotta sitten Jouni lähti harjoituksista hallin isoista ovista ulos näyttävästi paareilla ambulanssiin hänen telottuaan jalkansa. Tähän maaliin konkretisoitui kovan työn, ahkeran kuntoutuksen ja melko hyvän laihduttamisyrityksen tulos. Mies on takaisin!

 

Toisessa pelissä kohtasimme harjoitusvastustajamme NeTu:n, eli Nepalin Tuhkimot. Joo-o, se on joukkueen nimi. Erittäin vaikea sanoa miksi. Veikkaan, että NeTu:n pompulapäinen puolustaja on ollut avustustyössä Nepalin maanjäristyksen jälkeen ja palasi takaisin kotiin kutsuen joukkuelaisiaan tuhkimoiksi paikallisten selvinneiden tuhkimotarinoiden innoittamana, mutta tämä on vain arvailua. Odotettavissa oli tasainen kamppailu. Ajassa 3.30 Lauri Hietala (oikeasti 0+1, mutta ei lue tilastoissa – ottaa päähän) joutui jäähylle vaarallisesta pelistä. NeTu rankaisi heti.

 

Tiukassa pelissä Markus Koskimäen (2+0) ratkaisutaidot nousevat suureen arvoon. Maken iskemät kaksi juonikasta maalia veivät KrP:n johtajan paikalle ketjukaverien Janne Piiroisen (0+1) ja Matti Koskimäen (1+0) oivallisista esitöistä. Tämä pirkkalalaiskenttä toimii kuin Birckalan eläväinen kylä 1000-luvun alussa. On nuolenkärkeä, koristeellista välineistöä, kirkkaita helmiä ja komeaa miekkaa. Toisen erän jälkeen tilanne oli kutkuttava: 4-3 KrP:lle. Erätauolla sovimme reeneistä tutun panoksen vastustajan kanssa. Kolmannen erän voittaja ottaa kiinnityksen jouluna voittajajoukkueelle lahjoitettavaan juomakoriin.

 

NeTu iski kovaa päälle ollen painostavampi osapuoli. Kova puolustaminen ja Ville Niemen loistava maalivahtipeli pitivät maalintekoaikeet kuitenkin tyhjinä. Viimeisellä minuutilla pelastavaksi enkeliksi nousi Jani Vilenius (1+0), joka oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pelasti KrP:n voiton siivoamalla pallon sankarillisesti pois oman maalin suulta vastustajan nenän edestä. Olen Jani-fani! Olen Jani-fani! (Riittääkö tämä Jani hehkutukseksi otteluraportissa?) Lopussa Jouni pääsi jälleen yrittämään hallin hiljentämistä, mutta laittoi pallon tyhjän NeTu-maalin tolppaan! No, halli hiljeni silti, tällä kertaa epätoivoisesta  huudosta. Voitto kotiin 4-3. Paikka sarjakärjessä! Onko lohko meille liian helppo?

 

Kolme Jounin vyölaukkua: Jounin tuuletus pelin päättäneessä 14-2 maalissa

Kaksi Jounin vyölaukkua: Tilastointi. Minulta puuttui syöttöpiste, toiselta maali ja joltain jäähy. Uusi digitaalinen pöytäkirjatekniikka = maailman pirstaloituminen hallitsemattomaksi robotiikaksi, jossa ihmiset menettävät koneiden hallinnan.

Yksi Jounin vyölaukku: Missä liene, kapteenin ajatukset, kun vain onnellisena hymyilet, mitään sano et

 

Kolme Jounin tuuletusta: Jounin tuuletus pelin päättäneessä 14-2 maalissa

Kaksi Jounin tuuletusta: Uusien pelaajien sisääntulo

Yksi Jounin tuuletus: Missä liene, kapteenin ajatukset, kun vain onnellisena hymyilet, mitään sano et

 

Venähtäneen otteluraportin vuoksi pistepörssi päivitetään seuraavan turnauksen jälkeen. Tässä sen sijaan lyhyet uusien pelaajien esittelyt:

 

Mikael Lehtonen:

Kuuluisan miehen poika ei ole jäänyt vain paistattelemaan isänsä maineessa. Mikael ”Miksu” Lehtonen luo omaa polkuaan. Miksulla on rentoa lätkäjätkän äijämäistä olemusta, vaikka hän onkin hieman herkistynyt naituaan kauniin vaimonsa elokuussa eräässä lempääläläisessä lasipaviljongissa. Tämä herkkyys alkaa näkyä käsissä nyt, kun paluu lajin pariin on toden teolla alkanut. Oiva comeback Orivedellä.

 

Markus Koskimäki:

Markus ”Monni” ”Make” ”Maakke” (Jounin oma hellittelynimi) Koskimäki on uskomaton kaveri. Mies näyttää harmittomalta kuin Phileas Foggin avustaja Passepartout, mutta iskee kuin Pattismurffi. Markus tekee olemattomasta paikasta vaarallisen ja laukoo oikeasta laidasta suoraan syötöstä tarkasti kuin Wilhelm Tell. No nyt tuli jo kehuttua vähän liikaa. Kentillä ei ylimielisyyttä kuitenkaan esiinny, mutta auton ratissa itsereflektiota voisi käydä.

 

Matti Koskimäki:

Mies kuin veistos. Oma italialaisemme. Totti, De Rossi, Colosseum. Tämä viihdyttävä pelaaja tunnetaan kenties parhaiten ylimenevistä filmauksista, tunteiden kiehumisesta tai mailan paiskomisista, mutta on itseasiassa joukkueemme taitavimpia pelaajia. Matti ”Matti” Koskimäen nopeat jalat, oiva pelisilmä, uskomaton asenne ja huippukunto tuovat meille tällä kaudella pisteitä. Markuksen sukulainen. Tykkää tehdä grilliherkkuja. Herkkyyttä kivenkovaan ulkokuoreen tuovat pienet koirat, joita Matti tykkää syssyisellä säällä ulkoiluttaa.

 

Janne Piiroinen:

Tästä miehestä tulee mieleen yksi sana: Skandinavia. En ole varma onko Janne ”Piiro” Piiroisella sukujuuret Ruotsissa, Norjassa vai Islannissa, mutta viikinkiverta hänessä on. Joukkueemme ainoa rightin puolelta pelaava kaveri. Leppoisa kaveri, jossa on ripaus mystisyyttä, hippusellinen filosofiaa, kourallinen miehekkyyttä ja teelusikallinen kauneutta. Peliäly huippuluokkaa. Muodostaisi Matin ja Markuksen kanssa ykkösketjun, jos olisimme sen heille suoneet, mutta ei pysty.

 

Miika Sainio:

Nuori pellavapäinen Teemu Pukki. Miika ”Pukki” Sainio on äärimmäisen monipuolinen pelaaja. Uskomattomat kädet, nopeat jalat ja jäätävä pelisilmä. Suloinen ulkokuori, mutta kylmä ratkaisija. Hänelle ei voi sanoa pahasti, eikä hyvästi, sillä Miikaa et halua pois joukkueestasi. Ratkaisee KrP II:lle vielä monta pistettä.

 

 • Late

Kukistaako Näädät Karhun?

Nokian KrP:n salibandyliiga jatkuu tiistaina kotiottelulla liiganousija Porin Karhuja vastaan.  Molemmat joukkueet tarvitsevat tärkeitä lisäpisteitä, sillä KrP on aloittanut kauden odotuksiin nähden vaisusti ja nousijajoukkueilla pisteet ovat olleet perinteisesti tiukassa.  Karhujen kaksi kärkiketjua ovat hyvinkin liigatasolle kelvollisia ja joukkueella on potentiaalisia nuorten maajoukkuepelaajia kuten Aaro Ollikainen, mutta heidän jälkeen taso laskee selkeästi. Kahdella kentällisellä on raskasta taistella liigassa pidempää kokemusta omaavia joukkueita vastaan. Tasaisissakin peleissä on kovan työn takana vääntää yhden maalin tappiot yhden maalin voitoiksi.

Nokian KrP ei keväällä jatkanut monivuotisen maalivahdin Santtu Pohjosen sopimusta, vaan haki maalin eteen uusia tuulia Tampereen Kooveesta Arvid Vonkin.  Vonk on Porista lähtöisin ja opiskelee siellä tälläkin hetkellä, joten jos valmentajien komento käy veräjän eteen, Vonk pääsee pelaamaan kotikaupungin joukkuetta vastaan.  Toisena vaihtoehtona valmennuksella on usealta vuodelta tuttu Antti Kortetmaa, joka on hieman vanhemmalla iällä löytänyt torjuntatyöhön uutta tekemistä ja noussut kilpailemaan tasavertaisesti torjuntatyön jakamisen vastuusta. Lopullisen valinnan veräjänvartijasta valmennus tekee vasta maanantain valmistavan harjoituksen jälkeen.

Näädät ovat saaneet alaraajavamman toipilasjakson jälkeen riveihinsä suoraviivaisella pelitavalla omaa joukkuetta sytyttävän Valtteri Viitakosken.  Viitakoski ei kuvia kumartele eikä katsele vastustajan pelaajien selästä tähtipelaajien nimiä, vaan haastaa puolustajia ennakkoluulottomasti jääkiekosta opitulla suoralla maalille pelaamisella.  Puolustajat ovat olleet vaikeuksissa Viitakosken pelitavan kanssa, sillä salibandyssä ei ole totuttu näin voimakkaaseen pelitapaan.  Yleisölle numerolla 91 pelaavan Viitakosken pelin seuraaminen tuo otteluun mukavan lisäpanoksen.  Kannattaa tulla seuraamaan ihan paikan päälle.

Kadonneen voiton metsästys jatkuu

Kolme liigapeliä ja kolme tappiota.  Nokian KrP on saanut kokea kauden alussa, että kaikki kilpailijat haluavat maksaa nyt viime kauden KrP:n menestyksen potut pottuina.  Vastustajien ei ole tarvinnut kaivaa itselleen motivaatiota peleihin  pronssimitalisteja vastaan, vaan ne ovat tulleet pelin alusta lähtien päälle samalla teholla kuin KrP viime kaudella.   Näädät ovat taas jääneet peleissä lähtökuoppiin.  Viime kaudella joukkue pääsi heti positiiviseen flow-tilaan, joka kantoi aina kauden loppuun.  Nyt mitataan valmennuksen ja varsinkin joukkueen kokeneemman pelaajiston kykyä nollata tappiopelit ja palauttaa Näädät taas voittojen tielle.  Kaikki putket päättyvät aikanaan – myös tappioputket.

Seuraava mahdollisuus Nokian KrP:llä on jo tulevana perjantaina 28.9 klo 18:30 Raholassa.  Vastaan astelee viime kaudella KrP:n välierissä pronssipeliin tiputtanut Jyväskylän Happee.  Happee hävisi lopulta toistaiseksi viimeiseksi jääneessä SuperFinaalissa mestaruuden vieneelle Classicille ja sijoittui lopulta hopealle.  Kesäkausi ei ollut pelaajiston osalta Happeelle helppo, sillä joukkue menetti useita kokeneita pelaajia kauden jälkeen.  Joukkueessa riittää kuitenkin potentiaalia maalivahti Miro Tuomaalan edessä.  Puolustus vahvistui Ruotsista palanneella salibandyikonilla Mika Kohosella.  Hyökkäyksessä Peter Kotilainen, Jami Manninen ja Petri Kauko ovat edelleen Suomen eliittiä. Pelirutiinin vuoksi Happee on kova haaste Näätien pelimiehille.

Maanantaina KrP hävisi kotipelin Tepsille niukasti 4-5, mutta peli-ilme ja -asenne oli jo aivan erilainen  kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä ja maalivahtipeli palasi taas hyvälle liigatasolle.  Kun viikon harjoittelulla joukkue löytää vielä avaimet viimeisiin henkisiin lukkoihin, niin perjantaina se pääsee hakemaan Happeesta hyvällä asenteella kauden avausvoittoa.

Näätien kotikatsomo voi vähitellen aloittaa seuraamaan oman tähden Henri Johanssonin pisteiden kertymistä.  Johansson lähestyy kovaa vauhtia 1000 pisteen haamurajaa.  Maanantaina hän tehtaili jo pisteen nro 982.  Näätälaumalla on katsomossa muutakin jännitettävää kuin koko joukkueen tukeminen voittojen tielle.