08.02.2016

Sunnuntai-iltapäivän otteluun lähdettiin mielenkiintoisista asemista. KrP oli ottanut jo neljän pisteen kaulan taistossa varmoista Playoff-paikoista. Voitto tästä, ja ero olisi jo 6 pistettä, kun jäljellä olisi viisi ottelua. Tappiolla Oilers kiilaisi jo 3 pisteen päähän.
Ensimmäinen erä alkoi näätäkomennossa. Pitkiä hyökkäyksiä pystyivät molemmat kentät toteuttamaan hyvin, mutta viimeistely uupui. Pari kertaa tyhjää maalia, kaksi tolppaa, muttei palloa verkon perukoille. Näädät menevät ottelussa 1-0 johtoon, kun Tuomas levittää siipeen Jerelle, jonka lämäri puhuu puolestaan. Oivallinen liikkuva maski Antonilta, joten pointsit myös siitä! Oilers kuitenkin kaventaa jo parin minuutin kuluttua, kun pieni nukahdus merkkauspelaamisessa ja kaveri rankoo takatolpalta. Tämän jälkeen kestetään hienosti vielä alivoima, mutta edelleen hakataan päätä seinään upeasti pelaavaan Oilers maalivahti Otto Pakariseen. Erätauolla kopissa painotetaan koko viikon harjoteltua simppeliä peliä. Laidasta haastoja keskelle ja vetoja maalille.
Toinen erä on pelillisesti jo huomattavasti tasaisempi. Oilers menee kuitenkin jo ensimmäisessä erässä johtoon, kun Jere blokkaa ensimmäisen kudin munillaan, loukkaantuu, ja Samin paikatessa keskelle unohtuu täyttö ja öljymiehet johtoon. Toinen erä lähestyy puoltaväliä ja KrP ei vaan saa omaa hyökkäyspeliään kuntoon. Paikkoja on, mutta viimeinen silaus puuttuu. Myöskään ylivoimalla ei saatu palloa toimitettua tarpeeksi maalille. Näädät tulevat tasoihin, kun pelattuna on melkein 34 minuuttia. Lauri jakaa Tomakselle keskustaan, joka jatkaa samantien takaisin Laurille takatolpille, josta ei erehdytä, peli tasan! Kuitenkin erän loppuun Oilersin nuorisoketju (01-synt.) iskevät hienosta vastarista 3-2 lukemat, joista mennään erätauolle.
Kolmannessa erässä alkaa näätien armoton takaa-ajo. On läpiajoa pariin otteeseen, on tyhjää maalia, nyt ei vaan olla hereillä… Mutta kukas muukaan kuin Lauri Tynkkynen tasoittaa ottelun toistamiseen, Tommi passaa ja Lare iskee toistamiseen yläkulmaan. 13 minuuttia peliaikaa jäljellä. Pari vaihtoo eteenpäin ja Oilers rankaisee.. Pelimiehen kymppi oli selvästi Oilersin. He pelasivat järkevästi, pitivät palloa, ja liikuttivat meidän miehiä. Tiedä sitten rupesiko väsy painamaan vai mikä, mutta ansaitusti Oilers iski vielä 4 pallon meidän maaliin (viimeisen tyhjiin), ja otti niinkin selvän kuin 3-8 voiton.
Ensimmäisessä ja toisessa erässä meillä oli paikat jo ratkaista peli, mutta oma viimeistelytarkkuus ei ollut kohdillaan ja vastustajan maalivahti (27/30) pelasi hyvää peliä. Kolmannessa erässä Oilers selvästi parempi, ja näin ansaitsi voiton tuolla esityksellä.
Sarjataulukko siis tiivistyy. Tiukat taistelut ovat käynnissä sijoista 5-10. Ero suoran playoff-paikan ja kokonaan pudotuspeleistä poisjäämisen välillä on 7 pistettä, tosin 9 sijalla olevalla Fosulla ja 10 sijalla olevalla Ilveksellä on peli pelaamatta. Edelleen oma sijoitus on omissa käsissä, viisi ottelua jäljellä jossa kohdataan Grifk ensi viikonloppuna Kauniaisissa.

3 näätää: Lauri Tynkkynen
– Pelasi yhden kauden parhaimmista peleistä. Syöttötaidoistaan tunnettu Lare nosti yllättävästi maaleillaan Näädät kahdesti tasoihin. Muutenkin täysin virheetön peli meidän luottomieheltä
2 näätää: Sami Savolainen
– Kapteeni piti joukkueen kasassa, ja omalla esimerkillään puolustuspäässä johti joukkuetta. Useita katkoja omalla, kuin keskialueellakin.
1 näätä: Tomas Estovirta
– Kevään komeetta, hyvä peli, vaikkei maaleja tullutkaan. Teki töitä hullun lailla, teki viisikkopuolustuksessa oikeita asiota ja ratkaisuja.