25.01.2016

Iltapäivällä kun bussi lähti kulkemaan kohti Seinäjokea, oli tilanne kaikille täysin selvä, tänään vaaditaan aivan kaikki kentälle, jos meinataa pysyä edes lähellä SPV:tä. Kapteeni Sami Savolainen tuli kuumeeseen ja estyi peleiltä, Anton Roth oli b-jun mukana ja matkalle mukaan lähtenyt Miko Suominen oli jo puoliksi kipeä. Siis koko ykköshyökkäysvitja…
Kopissa oli hiljainen tunnelma. SPV, sarjakärki, vieraissa. Kaikki tiesi realiteetit. Tulossa hikinen iltapuhde. Valmentajilla on kuitenkin ässä takataskussa. "Nyt pojat on sellanen tilanne, että välittömästi kun pallo menetetään, kilpikonna pitää olla omalla puoliskolla valmiina. Ei karvausta laisinkaan. Isketään vastareista. Ja tiedetään että ikinä ei olla tätä harjoteltu, mutta tää on ainoo chäänssi. Nyt sitä malttia. Uskotaan omaan tekemiseen. Sankarin viittoja on tarjolla joka jätkälle!"
Ensimmäinen erä alkaa. Näädät toteuttavat pelityyliä juuri niinkuin käsketty, kukaan ei poikkea suunnitelmasta, viisikkopuolustus täydellistä. Yksi huono peitto, kaveri johtoon. Tätäkö tuleman pitää. SPV jyrää isoine pakkeineen meidän ylitse. Ei, ei tänää. Seuraavassa vaihdossa hyvä sisäänlyönti kulmasta, Miko jättää Eerolle joka kanttaa etukulmasta sisään. Peli tasan. Seuraavaan vaihtoon jatkuu sama tahti, puolustetaan ja isketään vastarilla. Nyt pallo päätyyn. Sieltä pudotus alle ja levitys. Juhani laukoo pakintontilta ja Tomas iskee riparin ilmasta sisään, Näädät johtoon. Hurmos päälle. Edelleen joka jätkä puolustaa tiiviisti joukkueelle. Ei ylimääräisiä sinkoiluja, jossa voimia menetään. Pelataanhan siis kokonaan kahdella kentällä (12 pelaajaa vastustajan 18 vastaan). Erä kohta puolessa välissä, KrPllä kaikki hyvin. Peli rullaa, Teemu ottanut maalissa varman oloisesti palloa kiinni. Jere toimittaa palloa maalille, Eero iskee riparista, ei mene, iskee toistamiseen, NYT MENEE! Näätälauma ottaa 3-1 johdon. Erän lopulla molemmille yhdet jäähyt, mutta erätauolle lukemissa 1-3 KrP:lle. Laukaukset 12-4 KrPlle, vastahyökkäyspelillä! Peittoja meiän äijillä toistakymmentä.
Erätauolla painotettiin saman pelin jatkumista. 1.erässä todistettii että tällä pelillä voidaan jättiläinenkin kaataa. Pitää vain uskoa. Toimittaa palloa maalille, ja iskeä ripareista.
Toisessa erässä ensimmäinen puolikas jatkui samaan malliin. SPV piti palloa, KrP iskee vastareista ja välillä järkevästi pysäytti pelin tahdin, jotta saadaan happea. Järkevää peliä Näätäpakeilta, kunniaa sinne! Mikon jäähy selvitettiin, mutta pelin puolen välin jälkeen SPV karvauksen nosto alkoi tuottaa ongelmia. Avut olivat jatkuvasti liian kaukana, pakeille tehtiin pelaaminen todella vaikeaksi. Kaksi pallon menetystä, toinen omassa kulmassa ja toinen keskialueella ja yhtäkkiä peli oli 3-3. Erän loppuun päästiin yrittämään vielä ylivoimalla, mutta vastustajan maalivahti Honko hoiti hommansa tyylikkäästi. Mutta mitä käykään viimeisellä kymmenellä sekunnilla, hyökkääjät lähtevät karkuun liian ylös, vastustaja paineistaa, saa karvattua, siirtää keskellä josta veto sisään… Ajassa 39:59, eli toisen erän viimeisellä sekunnilla. SPV:n johdossa erätauolle siis 4-3 tilanteessa. Laukaukset 8-4 SPV:lle. Tässä kohtaa jo osalla pojista päät painuivat alas, karmea työ mennyt hukkaan, ollaan jo tappiolla. Varmasti jokaisella kävi mielessä että näinkö se kääntyi. Ensimmäisen erän hurmos kadonnut ja SPV:llä se varmasti oli myös pukukoppimaalin ansiosta.
Kolmas erä, ja mikä erä tästä tulikin. Alkaa molemmilta varovaisesti. SPV laskenut taas karvauksensa normaaliin, ja Näätälauma saa enemmän aikaiseksi. Palloa päätyyn, sieltä takas viivaan, maalille miestä ja yks-ykkösten voittamista. Tomas saa päätyyn pallon, yrittää tiputtaa alas, kaveri katkoo, Tomas väkisin ottaa pallon itselleen ja vääntää itseä maalille, laukoo, verkko heiluu. Näädät on tullut tasoihin! Peli-ilo saatu takaisin, vielä(kin) ollaan mukana. Iso maali, todella iso. Ottelu jatkuu tasaisena. KrP kyykkii omassa päässä, ja SPV yrittää rakentaa tilaa KrP:n viisikon väliin. Ei tänään, tänään siitä ei löydy tilaa! Hyvä peittopelaaminen, Eero saa pallon välittömästi ylöspäin, Lare mukana, Eero heittää hidastetun lätyn keskeltä läpi, Lare saa ja iskee sen reppuun! KRP JOHDOSSA! Hornankattila hiljenee. Myös se poika, joka useasti kyseli meiän pojilta erätauolla, että "onko kivaa olla tappiolla". Taistelu jatkuu, armoton taistelu. Vaihtopenkillä näkee kuinka loppu voi pojat olla, pakko vielä jaksaa, pakko. Ei voi olla totta, Tuomas loukkaantuu. Joukkue pienenee entisestään. Nyt taistelaan. SPV:n äijät painostaa kovempaa. Pistää meidän äijiä äärirajoille. Tulee pieniä virheitä, peittopelaaminen hieman heikompaa. Ei keretä enää pallojen tielle. Onneksi Teemu hoitaa. Pelimiehen kymppi, edelleen johdossa. Onko sankaritarina valmis syntymään? Nyt tai ei koskaan. Eih, kaveri laukoo pakistosta matalan pomppivan, kaikki tiellä, kukaan ei saa peittoa. Teemu ei nää. Tasoihin. Näätälauma kokoaa itsensä, saadaan ylivoima, nyt on meidän paikka. Ei uppoa, lähellä käy, mutta vastustaja hoitaa. Puolustustaistelu jatkuu. 3 minuuttia aikaa. Näätävalmennuksessa keskustellaan että aikalisän turvin koitetaan vielä erän loppuun rypistystä voittaa peli jo normaalilla peliajalla. Eikä mennyt kuin 15 sekuntia tästä. Sama pakki. Samanlainen veto. Väkeä edessä. Teemu ei saa pallokontaktia. Pallo maalissa. Ei. Voi. Olla. Totta. SPV johtoon, kun kaksi minuuttia pelaamatta. Tomas sytyttelee pelaajia: "Vielä kerran tullaan" "Uskokaa pojat" "Kaikki peliin". Puoltoista minsaa aikaa, aikalisä. Pojille happea. Kuumat pelaajat kentälle. "Jere ja Eemeli tykittää viivasta. Lare ja Miko siivistä. Eero ja Tomas maalille. Nyt vetoja ja riparit sisään. Camaa, mennään!" Ensimmäinen rypistys ei tuota maalia. Käydään jo lähellä. Jere vetää ylärimaan. Lare tarjoilee Eerolle, veskari ulkona, mutta SPV pakki pelastaa peitollaan varman maalin. SPV vastariin. Jere kerkee pois ja Teemu kerkiää maalilleen. Karvataan pallo omille. "Jere maalille" "Lare jää pakkiin, alakolmiolla" Nyt on väkeä maalilla. 35sek aikaa. Lare nostaa pallolla. Syöttää Eemelille. Eemeli pistää takaisin Larelle, pallo hieman karkaa. "VEDÄ" kuuluu taustalta. Lare vetää, pallo menossa hieman ohi korkeana. Loput on historiaa. Kertaakaan ei enää Tomakselle sanota sen yläkropan reenaamisesta. Kaapin kokoiset hartiat nousee pakan keskeltä, ja Tomas ohjaa rintalihaksillaan pallon maaliin. Uskomatonta. Ollaan taas tasoissa. Jatkoille mennään. Tämä on jo puoli voittoa. Arvokas tauko. hengähdyshetki. Ollaan tehty duunia, haetaan se kruunu vielä tälle. 3.erän laukaukset 10-5 KrP:lle.
Jatkoaika alkaa, heti ensimmäiseen vaihtoon SPV:llä kaksi hyvää paikkaa. Sisuuntunut Teemu hoitaa varmasti! Jerellä pallo, laiturit ja sentteri levittävät sivuun. Jere spurttaa kärkikarvaajan ohi. Ja toisen laiturin, ja sentterin, kuin ompelukone siksakkia vetäessään. Pakkien välistä. Upporikasta tai rutiköyhää, onnistuu, pallo rystyllä, rystychippi, veskari torjuu. Oioi kun oli maukas paikka. Vaihtopenkki herää. Hurmos päälle. Pelin ote kääntyy Näädille. Karvataan pallo pois, 3vs2 ylivoimahyökkäys. Miko Eerolle, Eero Larelle, etukulma tyhjänä, Lare passaa vielä Eerolle. Vastustaja katkoo. Pari minsaa jäljellä. Sanotaanko näin, että allekirjoittanut muistaa vain sen, kun pallo on oman maalin takana Eemelillä. Ja sen kun nään pallon menevän sen kuuluisan ES-tölkin korkuisena pallon takakulmaan. Lets get that PARTY started! VOITTO! RYÖSTÖ! USKOMATONTA! EI VOI OLLA TOTTA! Hornankattila räjähtää. Ei toki yli satapäisen punajoukon toimesta vaan KrP:n joukkueen ja 3 fanin toimesta! Voi luoja mikä ottelu. 1-3 johdosta 4-3 tappioasemaan, siitä 4-5 johtoon josta 6-5 tappioasemaan, viimeisellä 30sekuntisella tasoihin ja jatkoilla ohi! Tämä peli muistetaan. Se muistetaan siitä puolustuspelistä, jolla KrP raatoi. Ensimmäisiä kertoja Näädät voittivat puolustamalla. Huh huh. Ja vielä kerran huh huh. Hetki happee. Lauantaina mennään taas, vastassa Tiikerit Tikkurilassa.