10.04.2016

Nokian KrP D02 Stars voitti tänään hopeaa.
Uskomaton kasvutarina kauden 2015-2016 aikana ja sen aikaansai yhteishengeltään kaikkien aikojen ylivoimaisesti paras Stars-joukkue.

Loppuhuipentumassa Sisä-Suomen Kilpasarjan mestarin pelit päättyivät heti neljännesvälieriin. Länsirannikon Kilpasarjan mestari sen sijaan nappasi jatkoaikavoiton Eliittisarjan kutosesta ja eteni puolivälieriin. Puolivälierissä sekä Eliittisarjan kolmonen että nelonen olivat suurissa vaikeuksissa haastajiensa kanssa. Sekä Nokian KrP Stars että FBT Karhut etenivät välieriin vasta aivan puolivälierä-otteluiden viime hetkien ratkaisujen kautta. Nokian KrP Stars itse asiassa vasta puolivälierän jatkoajalta.

Eliittisarjan runkosarjan ykkönen Steelers Musta jyräsi välierästään FBT Karhuja vastaan vakuuttavasti finaaliin. Runkosarjan kakkonen TPS Torpedo ja kolmonen Nokian KrP Stars sen sijaan pelasivat aivan uskomattoman jännittävän ja kovatasoisen välierän. Nyt oli Starsin vuoro voittaa ja viime kauden finaalivastustaja ja kulta-mitalisti TPS sai nöyrtyä välierässä samoin numeroin kuin millä se voitti viime kauden finaalissa Starsin.

Ennen finaalia pelattu pronssiottelussa jo ehkä näki, että mitä mitalipeleissä tuleman pitää. TPS:n eväät ja ehkä suurin intohimokin tuli syödyiksi jo välierässä ja FBT Karhut kuittasi pronssit itselleen itse asiassa varsin helponkin näköisesti.

Samoin oli finaalissa Starsin laita ja Starsin sekä Steelersin välisessä finaalissa voittajasta oli epäselvää vain ottelun puoliväliin saakka. Myös Starsin energiat olivat jääneet välierään ja finaalissa potku riitti tällä kertaa vain ottelun puoliväliin saakka.
1.erätaukoa vietettiin vielä 1-1 tasatilanteessa, mutta toista erätaukoa Steelersin 1-3 johdossa. Kun päätöserässä tuli vielä pari pahaa henkilökohtaista virhettä Stars-leiriin, niin Steelers juhli ikäluokassa historiansa ensimmäisiä kulta-mitaleja ansaitusti 5-1 voitolla.

Eliittisarjakarsinnat, Eliittisarjan runkosarja ja Loppuhuipentuma huomioiden Stars hävisi koko kauden aikana 23 ottelustaan vain viisi. Vastaavasti kultaa voittanut Steelers Musta hävisi omista 21 ottelustaan vain kaksi ja oli kiistattomasti tämän kauden paras joukkue. Vaikka runkosarjan keskinäisissä otteluissa Stars olikin Steelersiä parempi.

Neljän vuoden odotus päättyi lopultakin myös Hämeenlinnassa, lämpimät onnittelut Steelers Mustalle kulta-mitaleista! Onnittelut myös Poriin FBT Karhuille viime kauden pronssi-mitalien uusimisesta!

D1-jun. ylialueellisen Eliittisarjan Loppuhuipentuma, Sport Garden (Turku):

LAUANTAI 09.04.

Neljännesvälierät:
SBS Masku (Eliitti 5.) – Classic (SS Kilpasarja 1.) 6-5
FBC Turku (Eliitti 6.) – SBS Wirmo (LR Kilpasarja 1.) 4-5 ja.

Puolivälierät:
FBT Karhut (Eliitti 4.) – SBS Masku 6-4
Nokian KrP Stars (Eliitti 3.) – SBS Wirmo 7-6 ja.

Kauden 2015-2016 D1-jun. ylialueellisen Eliittisarjan HOPEA-mitalististit:
Atte Ahola, Jussi Järventaus, Niko-Petteri Ketola, Saku Korpilaakso, Aleksi Nurmikolu, Niko Pihlajamäki, Huugo Rintala, Samuli Ronni, Joni Salonen, Lauri Savila, Eemil Siira, Onni Siitonen, Samuli Suonsivu, Atte Toivanen, Tommi Turunen, Roope Wikström, Vili Ylinen.

D1-jun. ylialueellisen Eliittisarjan runkosarjan lopputilanne:
(voitot – tasapelit – häviöt, tehdyt maalit-päästetyt maalit, sarjapisteet)

Steelers Musta 9 – 3 – 2, 82-57, 21 pist.
TPS Torpedo 9 – 1 – 4, 98-53, 19 pist.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Nokian KrP Stars 9 – 1 – 4, 70-55, 19 pist.
FBT Karhut 6 – 4 – 4, 80-70, 16 pist.
SBS Masku 7 – 1 – 6, 77-66, 15 pist.
FBC Turku 4 – 3 – 7, 70-82, 11 pist.
PirPi Hunters 2 – 4 – 8, 62-83, 8 pist.
O2-JKL 1 – 1 – 12, 56-129, 3 pist.

Runkosarjan 1.-2.sijoittuneet joukkueet suoraan Eliittisarjan välieriin/mitaliotteluihin.
Runkosarjan 3.-6.sijoittuneet karsintaan pääsystä Eliittisarjan välieriin/mitaliotteluihin yhdessä Länsirannikon ja Sisä-Suomen Kilpasarjan mestareiden kanssa.