26.10.2014

KrP:n B-pojat nappasivat alkusarjan lohkovoiton kotiturnauksessaan Raholassa. Kärkipaikka varmistui avauspelissä RoPo:a vastaan, jonka Näädät voittivat vakuuttavasti maalein 8–2. Jatkopelien kannalta merkityksettömässä illan päätösottelussa Ilves oli parempi numeroin 6–2.

Lohkovoiton ratkaisevaan avausotteluun asettuivat vastakkain lohkoa puhtaalla pelillä johtanut KrP ja kahden turnauksen jälkeen perää pitänyt Roismalan Ponnistus. Vaikka joukkueiden ero oli sarjataulukossa selvä, pelin ensiminuutit olivat tasaisia. KrP hallitsi peliä, mutta se ei pystynyt luomaan varsinaisia maalipaikkoja.

Avausmaali nähtiin erän puolivälissä, kun Teemu Räntilä (1+0) siirsi Otto Kuparisen (0+1) laukoman pallon maalin edestä verkkoon. Puolitoista minuuttia myöhemmin KrP siirtyi ylivoimalla jo kahden maalin johtoon. Maalintekijänä toimi Anssi Kalenius (2+0) Tuomas Töyrylän (0+1) syötöstä.

Kahden maalin johdossa KrP otti ohjat yhä selvemmin haltuunsa. Seuraavana oli kolmosketjun vuoro onnistua, kun Eetu Keskinen (1+0) tsippasi Toni Rantalan (0+2) laukauksen reboundin sisään . Näädät maalasi erässä ylivoimalla vielä kerran, kun Juho Väinölän (0+2) poikkari pomppasi onnekkaasti vastustajasta RoPo:n omaan maaliin. Ennen erätaukoa RoPo käytti Näätien hyökkäyspään harhasyötön hyväkseen, ja ex-Näätä Aapo Alhosaari puijasi läpiajonsa päätteeksi KrP:n maalivahdin Joonas Lahtiperän.

Toisessa erässä KrP antoi yllättäen pelin hallinnan Sastamalan pojille. Erän ainoan maalin teki kuitenkin kotijoukkue. Koko pelin aktiivisesti pörränneen ykkösketjun sentteri Tatu Heinola (2+0) käytti viimein Juho Väinölän tarjoaman tekopaikan hyväkseen.

Kolmannessa erässä KrP ryhdistäytyi ja otti pallohallinnan takaisin haltuunsa. Maltillinen pelirakentelu tuotti lukuisia tekopaikkoja, ja kaikki kolme kentällistä onnistuivat maalinteossa kertaalleen. Pelin lopussa RoPo kaunisteli loppunumeroiksi 8-2 Tommi Kulonpään (ex-KrP) komealla laukauksella.

Toisen erän peruuttelua lukuun ottamatta KrP:n peliesitys oli ehkä kauden tasapainoisin. Ykkösketju (Väinölä-Heinola-Töyrylä) esitti kentällä vahvaa johtajuutta. Vitja kykeni luomaan runsaasti tilanteita, mutta sortui samalla puskemaan palloa liian suoraviivaisesti maalin eteen. Näin ketjun takana pelannut tulivoimainen pakkipari Arttu Pihlava – Edwin Pasto jäi hyökkäyspäässä turhan toimettomaksi.

Kakkoskentän vahvuudet taas löytyivät nimenomaan kentän viimeisellä kolmanneksella, eli vastustajan maalin tuntumasta. Anssi Kalenius, Teemu Räntilä ja Jussi Heikkinen malttoivat hakea liikkuvalla pelillään tekopaikkoja. Tällä kertaa parhaat tontit tarjottiin Anssi Kaleniukselle. Ketju osasi käyttää myös pakkipariaan (O-P Laakkonen–Otto Kuparinen) hyökkäyksen tukena.

Kolmoskenttä nousi tällä kertaa täysin kärkivitjojen tasolle. Kentällisen moottorina toimi taitava Toni Rantala, jota Eetu Keskinen, Patrik Mäkelä ja kolmannessa erässä Samuli Salomaa tukivat vahvalla karvauksellaan. Kentällisen takana Mika Haapanen oli ohittamaton, ja Eero Heikkilä väläytteli avaussyötöillään. Maalissa Joonas Lahtiperä piti maalinsa puhtaana vaikeassa toisessa erässä.

Lohkovoiton varmistuttua KrP:n valmennusjohto jätti neljä peruspermanentin pelaajaa kokoonpanon ulkopuolelle. Tämä tarjosi pelipaikan niille pojille, joiden peliaika oli jäänyt alkukaudella pieneksi. Ottelukokemuksen puute ja yhteispelin vähäisyys näkyivät Ilvestä vastaan varovaisuutena. Hyökkäyspäässä tilanteita ei kyetty viemään loppuun saakka ja pallon hallinta annettiin turhan helposti Ilvekselle. Tämän päälle joukkue teki pelin alkuminuuteilla pari puolustusvirhettä, joiden seurauksena Ilves siirtyi jo kahden maalin johtoon.

Toisessa erässä Näädät piristyivät. Niinpä erän ainoan maalin teki KrP:n parhaimmaksi noussut kolmosketju. Maalintekijänä toimi Toni Rantala (1+0) ja syöttäjänä Eetu Keskinen (0+1).

KrP:n päästyä kolmanteen erään maalin taka-ajoasemasta sen odotettiin nousevan pian tasoihin. Toisin kuitenkin kävi. Parin minuutin pelin jälkeen Ilves kasvatti eron taas kahteen maaliin. Tämä puuroutti KrP:n pelin. Siihen saakka kohtuullisesti toiminut hyökkäysten rakentelu tyssäsi kerta toisensa jälkeen harhasyöttöihin ja pallon menetyksiin keskiviivalla.

Erän puolivälissä KrP onnistui ylivoimalla, kun Arttu Pihlava (1+0) laukoi pallon maaliin Otto Kuparisen (0+1) tarjoamasta avopaikasta. Tämä ei kuitenkaan herättänyt alavireisiä Näätiä vaan viisaasti vastahyökkäyksiin keskittynyt Ilves pääsi erän lopussa kaunistelemaan loppunumeroiksi 2–6. Tulos vastasi hyvin pelitapahtumia.

Tappiosta huolimatta KrP pääsee lohkovoittajana karsimaan paikasta B-junioreiden eliittisarjaan. Sunnuntaina 2. marraskuuta Tampereen Spiral-hallilla pelattavaan otteluun Näädät saavat vastaansa Pirkkalan Pirkat.